2023. szeptember

Iskolai zarándoklat

Szeptember utolsó szombatján 10 család vett részt az iskolánk immár hagyományosnak mondható őszi zarándoklatján, melyet az idén a plébániával közösen szerveztünk.

Ebben az évben a Budai hegyvidék egy nagyon kedves kegyhelyét, a Budakeszi határában lévő Makkosmáriát kerestük fel. A kora délelőtti megérkezésünk után szentmisén vettünk részt, melyet Jób testvér mutatott be. Ezt követően közösen kértük a Szűzanya közbenjárását családjainkért, iskolánkért, egyházközségünkért, fiataljaink testi-lelki egészségéért és békéjéért.

A délelőtt további részében – a tízórai elfogyasztása után – a Normafa felé vettük az irányt és néhol könnyebben, máshol kicsit nehezebben, de jókedvűen és egymást segítve érkeztünk fel a Budai hegyvidék legmagasabb részéhez. Itt megcsodáltuk a kivételes panorámát az Anna-rét játszóterén a gyerekek sokféle módon próbálhatták ki ügyességüket és a felnőttek is beszélgettek, pihentek felfrissítették magukat. A rét szélén engesztelő kápolnánál ismét Máriához fordultunk a közös imában nemzetünkért és a békéért fohászkodtunk.

KÉPGALÉRIA

Ezt követően a János-hegyre érve egy utolsó nagy nekirugaszkodással az Erzsébet kilátóhoz mentünk fel, ami mindenkinek kivételes élményt nyújtott.

A délután továbbirészében a hegyvidék szépségét a gyermek vasútról csodálhattuk meg, mely kicsinek – nagynak egyformán örömet okozott.

A napot a pasaréti ferences templomban zártuk, ahol jó volt találkozni korábbi plébánosunkkal Csongor testvérrel, aki megmutatta nekünk az igazán szép és különleges templomot és kolostort.

Ezt követően közös imával adtunk hálát a nap minden ajándékáért, ami testi és lelki felüdülést és nagyon szép közös élményt nyújtott a zarándoklaton résztvevőknek.

Sántáné Udvardy Erika
szervező

Meghívás zarándoklatra

A Bárkányi Katolikus Iskola és a plébánia közös zarándoklatot szervez szeptember 30-án, szombaton a Budakeszi határában található Makkosmáriára. A kegyhellyel való megismerkedés, a szentmise és a lelki feltöltődés után egy rövid és nem megerőltető gyaloglással a budai hegyvidék igen szép részén, a Normafánál és a János hegyi kilátónál lehet további élményeket gyűjteni. A zarándoklatunkat a pasaréti plébánián zárjuk.

A zarándoklat utazását az „Élő Kövek” alapítvány támogatja, így a részvétel ingyenes.

Indulás: gyülekezés ½ 7-től, indulás ¾ 7-kor, a templom elől

Várható érkezés: este ¼ 8 és ½ 8 között.

Jelentkezni az iskolában az osztályfőnököknél, valamint a plébánián a sekrestyében lehet szeptember 25-ig.

Szervezők

Meghívó

Mihály Napi vásár

Szülői értekezletek

Kedves Szülők!

Örömmel hirdetjük, hogy a szécsényi plébánia Szentlélek-kérő Veni Sancte Szentmiséjét szeptember 3-án tartjuk 10 órától. Szeretettel várunk rá mindenkit, aki a plébániánkhoz tartozik és szeretné kérni erre az évére a Szentlélek közbenjáró segítségét; tehát Szécsény egész lakosságát hívjuk, az állami- és a katolikus bölcsődék-, óvodák- és iskolák pedagógusait, diákjait, szüleit és nagyszüleit, tehát minden jó szándékú embert. E tanévkezdő Szentmise keretében történik majd az iskolatáskák és tanszerek megáldása, hogy gyermekeinknek jobban menjen a tanulás. Kérünk minden gyermeket, hogy a Mise előtt hozza ki az oltár elé a tanszereit az iskolatáskájában, hogy megáldhassuk azokat. Az áldozást követő könyörgés után a gyermekeket is kiszólítjuk majd, hogy ők maguk is részesülhessenek Isten áldásában.

Szeretettel:
fr. Jób

Veni Sancte tanévnyitó szentmise