Sporttábor 2023.

Sporttábor 

A Miniszterelnökségnek köszönhetően az idén egy nyertes pályázati forrásból (NEAE-KP-1-2023/1-000326) öt napot és négy éjszakát tölthettünk el a salgóbányai Medves Hotelben. 28 tanuló és 4 kísérő pedagógus indult 2023. június 24-én, szombaton reggel a Bárkányi iskola elől az ötnapos programra, majd június 28-án szerdán dél körül érkeztünk vissza.

Szombaton délelőtt 9 órakor érkeztünk Salgótarjánba, ahol a Bányamúzeum felszíni és földalatti kiállításait tekintettük meg. Ezután folytattuk utunkat Fülekre, ahol a várat és kiállításokat néztük meg. Kora délután gördült be a buszunk a hotel elé, ahol rögtön ebéddel kezdtünk az étteremben, majd foglaltuk el 2 – 4 fős szobáinkat.

A heti program, házirend és balesetvédelmi oktatás után felfedeztük a környéket, megnéztük a Zagya-forrását, a játszóteret, majd a tornateremben a labdás játékoké volt a főszerep. A vacsora után a szabadprogram keretében (szinte minden nap) lehetett csocsózni, biliárdozni, kártyázni, társasjátékozni vagy a tornateremben folytatni a játékot. Este közös filmnézés volt, a Karib-tenger kalózait néztük meg. A film után tértünk nyugovóra.

Vasárnap délelőtt két csoportot alakítva lovaglás és íjászat volt a program.

"

Délután három csoportban dolgoztunk: tollaslabda és asztalitenisz, floorball a tornateremben, boccia a salakos pályán.

 

Hétfőn indultunk el a két vár túrára, de csak a Salgói várat hódítottuk meg, mivel annyira saras volt az erdei útvonal, hogy vissza kellett fordulnunk. Helyette a Medves – fennsíkon tettünk látogatást, majd délután a Középbánya-tavat néztük meg, ahol medúzák is élnek.

A keddi programban strandolás szerepelt. Bükkszékre mentünk, ahol a strandon minden vizes medencét, csúzdát kipróbáltunk. Este tábortűz és szalonnasütéssel zártuk a napot.

Szerdán délelőtt a Geocsodák házában tettünk látogatást, ahol Salgóbánya és a térség gazdag növény- és állatvilágával, ásványkincseivel és híres szülötteivel ismerkedhettünk meg. A hazafelé úton még megálltunk az eresztvényi játszótérnél egy kis mozgásra, majd indultunk haza, Szécsénybe.

Urbányi Tamás
táborvezető